1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

BSO

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 zal Vrije Kinderopvang Emmen BSO aanbieden op maandagmiddag, dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 14.30 tot 18.00 uur, voor de leerlingen van Vrijeschool de Stroeten.

Zo kunnen de kinderen in de vertrouwde omgeving van hun eigen school de middag doorbrengen. Buitenspel en buitenactiviteiten zullen centraal staan. Er is materiaal aanwezig voor verschillende vormen van buitenspel: zandbakspeelgoed, fietsjes, lappen en ander materiaal om hutten te bouwen en gereedschap voor oudere kinderen om dingen te maken van hout of steen. Ook zullen er ruime mogelijkheden zijn voor creatieve activiteiten: tekenen, schilderen, boetseren en knutselen, bij mooi weer kan dit ook buiten.

Voor de oudere kinderen, vanaf klas 3, is er naast het vrije spel de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten zoals koken, bakken, werken in een eigen tuintje, muziek maken of toneelspelen. De pedagogisch medewerker zal met de kinderen bespreken wat de mogelijkheden zijn en de kinderen kunnen zich hiervoor inschrijven. Kinderen kunnen ook zelf een idee voor zulke activiteiten aandragen. Daar waar jonge kinderen graag willen deelnemen/helpen mag dat natuurlijk.

Op de BSO komen de kinderen in een groep van maximaal 10 kinderen met één pedagogisch medewerker. De kinderen worden ontvangen met een kopje thee en een lichte versnapering (fruit, rijstwafel o.i.d.) waarbij ze rustig aan tafel zitten en eventueel hun verhalen over de schooldag kwijt kunnen. Daarna mogen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Sommige kinderen willen zich misschien terugtrekken na de lange schooldag, anderen willen juist samen spelen.

Om 17.00 uur krijgen de kinderen een eenvoudige warme maaltijd aangeboden, biologisch en vegetarisch. Om rustig te kunnen eten worden de kinderen voor 17.00 uur of na 17.30 opgehaald.

Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op de website www.vrijekinderopvangemmen.nl of contact opnemen met de leidster: Irene Gosselink, 06-23373199, 
irenegosselink@vrijekinderopvangemmen.nl.

 
Naar het overzicht
Websiteontwikkeling door Webba